30. tammikuuta 2013

Viilausta

Eilen kotitokottelua Liinun, Lilon ja Rossin kanssa.
Rossilla nopeita sivulletuloja, pallopalkka. Edestä sivulle siirtymisiä liioitellusti, eli käännyin vielä 90astetta vasemmalle käskyn annettuani, tuli todella hyvin loppuun asti ja pallopalkka. Seuraamisen käännöksiä, ei huomauttamista, namipalkka. Kaukoja ensin läheltä, palkkasin kädestä joka vaihdosta, "ylös"vaihto oli turhan vauhdikas muutaman kerran ja huomautin jalkojen siirtämisestä. Sitten pallo takapalkkana ja koko sarja ensin läheltä, meni tosi hyvin. Sitten takapalkalla muutama vaihto viidestä metristä ja vapautus palkalle. Jee :)

Liinun kanssa en ole tehnyt mitään piiiiitkään aikaan, kun se oli Ruotsissa 1,5kk. Nyt hömpöteltiin :) Tehtiin nopeita sivulletuloja namipalkalla. Nopeita eteen tulemisia ja nopeita edestä sivulle siirtymisiä (myöskin liioitellusti) pallopalkalla. Neiti oli oikein täpäkkänä. Leikittiin paljon ja otettiin muutama maahanmeno, istuminen ja seisominen. Kaikki liikkeet muistikin vielä :)

Lilolla sivulletuloja namilla ja pallolla. Eteentuloja pallolla. AVO-kaukoja pallolla, vähän oli varovainen vielä, mutta teki joka käskyn hienosti! Seuraamisen käännöskiä namilla auttaen, vasen on jo hyvä, mutta oikea on sille jotenkin vaikea, jää helposti taakse.
Kaikkien kanssa jäi kyllä niin iloinen mieli :D

Tänään hallilla aloitettiin siis viilaus.
Rossilla ensiksi tokotreeniä. Ruutua uudella tavalla, jonka Anne näytti. Tosi mielenkiintoista ja toimi hyvin. Koira ruudun sivulle odottamaan, minä näytän paikan, jonne koiran ruudussa haluan ja siirryn ruudun "lähetyssivulle". Käsky "ruutuun", koira loikkaa näytettyyn paikaan -> "täp" ja palkka. Muutama toisto molemmilta sivuilta, ja hienosti haki paikkaa! Sitten muutama lähetys normaalisti kauempaa, meni hyvin ruutuun, kaksi kertaa jäi ruudun etunauhan taa (haluan sen kauemmas), pyysin peruuttamaan -> "täp" ja palkka. Sitten seuraamista käynnissä, hitaassakäynnissä ja juoksussa, ja myös käännöskiä kaikissa nopeuksissa. Tosi hyvin! Täyskäännöksessä saattaa välillä ottaa sivuetäisyyttä, mutta pysähdyin käännöksen jälkeen muutaman kerran ja alkoi hyvin hakemaan oikeaa seuraamispaikkaa. Kaksi kaukosettiä takapalkalla. Sivulle -> ennakoiva merkki, pallo taakse -> Down -> minä viiteen metriin -> siitä koko sarja ja vapautus pallolle. Ihan huisia! Toisella toistolla sarja eripäin, nyt nousi maasta vähän turhan lujaa ja muistutin taas jalkojen siirrosta, sitten meni hvyin ja vapautus palkalle. Kyllä ne kaukot alkaa sieltä tulemaan selkärangasta, kun muistaa pitää kriteereistä kiinni :)
Toisessa setissä tehtiin agia, tarkemmin puomia ja A:ta. Haluan puomia nopeammaksi ja hiippailut pois kontakteilta. ravaa yleensä puomin tasaisen osuuden, joten tähän vauhtia. Heli piti koirasta kiinni toisessa päässä, minä menin pallon kanssa toiseen päähän, huusin "kiipee" ja heiluttelin palloa ja annoin juosta kontaktin läpi suoraan pallolle. Muutama toisto näin ja kyllä meni lujaa :D Ei enää ravailtu! Sitten näytin, että laitoin namin kontaktin alas maahan ja sama juttu näin, mutta pyysin ottamaan "nenä" alhalla, kun jäis siihen ja söi namin, vapautus pallolle. Näitä sitten muutama ja voi että kun se menee lujaa ja täys stoppi alas. Sama juttu A:lle, vau :) Teen keinulle samaa, ja sitten jossain vaiheessa nami jää pois. Katotaan kui ämmän käy :D

Liinulle PK-hyppyä. Heitin palloa hypyn toiselle puolelle ja hetsasin koiraa ja päästin hyppäämään. Aloituskorkeus 40cm. Ponnisti ihan hirveän kaukaa ja huomasin että ei vaan halua mennä itse esteen lähelle?!?! Pyysin koiran sivulle ihan esteen eteen, mutta se hyppäi jo kaukaa yli, kosak ei halunnut esteen lähelle. No palkkasin siihen esteen eteen ja sitten ei enää ongelmaa, jotenkin siitä esteestä on vaan tullut vastenmielinen. Tehtiin muutamia hypyjä ihan esteen edestä paikaltaa, pallolle. Tosi hyvin ja vire alkoi olemaan hieno. Sitten latoimme yhden agihypyn 20cm korkeudella noin 1,5metriä ennen PK-hyppyä, että ponnistuspaikka ajautuisi lähemmäs PK-hyppyä. Tämä toimikin hienosti, ja pikkuhiljaa nostettiin 60cm ja lopuksi 80cm. 80cm ponnistaa esteen päätlä, mutta ei haittaa, kunhan edes yrittää ja uskaltaa sen jotenkin ylittää. Tästä jäi kyllä mahti fiilis ja koira oli ihan intona. Ollaan kyllä tehty ennenkin näin treeniä, että ponnistuspaikkaa on autettu toisella hypyllä yms, mutta jos nyt koiran rohkeus yms olisi kasvanut, kun taukoa tästä on ollut jo muutama vuosi.
Sitten seuraamista. Laskin vähän virettä namilla, kun edisti ihan hemmetisti. Sitten vain vaati että perusasento oli taaempana (tulee siinäkin jo turhan eteen), "seuraa"käskystä ei vielä lähdetä liikkeelle, vaan minun liikkeestä. Kun sanoin "seuraa", koira otti automaattisesti 10cm eteenpäin. Kun pysyi paikoillaan, palkka. Näin saatiin muutama hyvä pätkä seuraamista ja palkkaus taakse. Sitten juoksussa seuraamista pallokainalossa, että ei irtoisi sivulle, muutama toisto ja pysyi hyvin lähellä. Great! Kaikki jäävät ilman seuraa-käskyä ja kaikki kerralla oikein, hienoa :) Sitten leikit vielä päälle!

  
Liinu ja minä SBCAK ry hakumestaruuksien tottiksen jälkeen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti